نحوه رسيدگي به شكايات گزينش داوطلبان
معترضين به آراء گزينش ميتوانند تا حداكثر دو ماه پس از ابلاغ رأي در هر مرحله، به مراجع اول و دوم تجديدنظر ( به ترتيب به هسته گزينش و هيأت مركزي) مراجعه و شكوائيه كتبي خود را تسليم نمايند.
اعلام اعتراض ميبايست صرفاً از طرف داوطلب و به صورت كتبي و با اخذ رسيد و يا ارسال به وسيله پست سفارشي در مهلت مقرر انجام گيرد. داوطلب در شكوائيه كتبي خود بايد نكات ذيل را قيد نمايد:
نام و نام خانوادگي، نام پدر، شماره شناسنامه و كدملي
آدرس محل كار و سكونت و شماره تلفن تماس(ثابت و همراه)
ارائه جهات، دلايل يا مستندات اعتراض با درج رأي يا آراء صادره در شكوائيه
پس از تجديدنظر دوم، معترضين به آراء تجديدنظر ميتوانند حداكثر تا دو ماه پس از ابلاغ رأي، به ديوان عدالت اداري شكايت نمايند تا پرونده آنان از حيث نقض قوانين و مقررات مورد بررسي قرار گيرد.
هر يك از مراجع تجديدنظر اول و همچنين ديوان عدالت اداري فقط يكبار ميتوانند نسبت به يك شكايت رسيدگي و اقدام به صدور رأي نمايند.
هسته و هيأت ( در تجديدنظر دوم) مكلفند در رأي صادره، قابل تجديدنظر بودن و نيز مرجع تجديدنظركننده و مهلت قانوني جهت اعتراض را ذكر نمايند.
در صورتي كه شكايت بعد از مهلت قانوني و اصل يا از سوي فردي غير از داوطلب ( باستثناء نماينده قانوني) امضاء شده باشد. هسته و هيأت فارغ از رسيدگي بوده و مورد به نحو مقتضي به شاكي اعلام خواهد شد.
در مرحله تجديدنظر دوم كه درهيأت انجام خواهد شد، هيأت پس از ملاحظه پرونده و نيز استماع دفاعيات حضوري داوطلب ( در صورت درخواست)، نسبت به صدور رأي اقدام خواهد نمود. در هر حال حضور ذينفع در مهلت مقرر مانع از رسيدگي نميباشد.
افشاي محتواي پروندهها به استناد ماده 43 آئيننامه اجرائي قانون مجاز نميباشد لكن در صورتيكه داوطلب با علم به اين موضوع بخواهد در جلسه حضوري از فرد ديگري بعنوان مطلع يا شاهد بصورت همراه استفاده نمايد، با اطلاع قبلي هيأت، منعي نخواهد داشت. به هرحال هيچ يك از افراد حاضر در جلسه حق افشاي محتويات پرونده را نخواهند داشت.
هستهها و هيأتهاي گزينش موظفند در صورت درخواست كتبي داوطلب موارد عدم پذيرش
( اعم از عدم احراز ضوابط عمومي يا انتخاب اصلح) را بصورت كلي، محرمانه و كتبي به وي اعلام نمايند.
در صورتي كه محققين، مصاحبهگران، ارزيابها و اعضاء هستهها و هيأتها و يا همسران آنان با معترض قرابت نسبي يا سببي تا درجه سوم از طبقه دوم داشته باشند و يا با معترض دعوي كيفري يا حقوقي داشته ويا اينكه در دعوي مطروحه ذينفع باشند نميتوانند در رسيدگي و اعلامنظر دخالت نمايند.
با توجه به انقضاي مهلت مقرر درماده 35 آئيننامه اجرائي قانون گزينش در تاريخ 11/09/1377، اعتراض نسبت به آراء صادره هستهها وهيأتها، قابل رسيدگي نخواهد بود و هستهها وهيأتها فارغ از بررسي و تجديدنظر ميباشند.
1- ماده 43 آئيننامه اجرائي قانون گزينش: كليه اطلاعات بدست آمده درمراحل مختلف گزينش بصورت محرمانه در پرونده گزينش داوطلبان ثبت و ضبط ميگردد، و افشاي آن مجاز نميباشد و با متخلفين طبق مقررات مربوطه برخورد خواهد شد.
2- ماده 35 آئيننامه اجرائي قانون گزينش: افرادي كه بعد از ابلاغ قانون گزينش واجد شرايط عمومي يا انتخاب اصلح تشخيص داده نشده و قبلاً اعتراض ننمودهاند ميتوانند حداكثر تا دو ماه پس از ابلاغ اين آئيننامه ( منظور آئيننامه اجرائي قانون گزينش مصوب 25/05/77 كميسيون مشترك مجلس شوراي اسلامي ميباشد) اعتراضيه خود را تحويل نمايند كه در اين صورت هيأت، مسئول رسيدگي به آن خواهد بود.
نكات قابل توجه
بر اساس مرحله اول دستورالعمل نحوه گزينش خواهران، مصاحبه و پاسخگوئي بانوان متقاضي در گزينشها، لزوما توسط همكاران زن صورت مي گيرد.
هرگونه رسيدگي به تخلفات گزينش ( عدم رعايت مقررات گزينش) كاركنان گزينش كشور توسط هيأت مركزي مربوطه و هيأت عالي گزينش صورت خواهد گرفت.